Sistem popločanja na distancerima

ETERNO IVICA je italijanska firma koja je razvila i unaprijedila sistem popločanja na distancerima. Kao što ćete biti u prilici da vidite u nastavku, popločanje na distancerima je moguće postaviti kako spolja tako i unutra, na površinama koje su pod nagibom ili ravne, i na visinama od samo 10 mm pa sve do 550 mm. Ovaj sistem ima veliki broj tehničkih prednosti, bilo da se radi o lakoj i jednostavnoj ugradnji, provođenju instalacija tokom i nakon ugradnje, ili manjem opterećivanju hidroizolacijskih slojeva ispod popločanja. Pored keramike, direktno na distancere ili aluminijsku podkonstrukciju se mogu postavljati i betonske ploče ili drveno popločanje.

HI temelja

Sastavni dio svakog objekta su temelji i oni se moraju zaštititi od vlage koja se nalazi u zemljištu. Takođe ih treba zaštiti od podzemnih voda koje se povremeno ili stalno prisutne oko temelja, kao i od vode u konstrukciji, ukoliko se radi o bezenu ili rezervoaru za vodu. Da ne bi dolazilo do pojave mrlja, buđi, ili otpadanja maltera sa zidova uslijed prevelike vlage, neophodna je kvalitetna horizontalna i vertikalna hidroizolaciona zaštita temelja kako od kapilarne voda tako i od prodora vode.

Specijalni sistemi podova za unutrašnje prostorije

Gutjahr je njemačka firma koja proizvodi vrhunske drenažne sisteme. U ponudi imaju programe za unutrašnje i spoljašnje popločanje, kao i za fasadu sa keramičkim oblogama. Uglavnom ih postavljamo sa hidroizolacijama firme Ardex jer su se njihovi proizvodi zajedno pokazali kao odlično rješenje.

HI kupatila

U modernoj gradnji sadašnjice, funkcija kupatila prevazilazi osnovne potrebe čovjeka. Kupatilo se sagledava kao lični prostor i sve više se pridodaje na značaju njegovog vizuelnog izgleda. Ta vizualizacija često zna biti poremećena negativnim faktorima koje izaziva curenje vode, vlaga na zidovima i slično. Uslijed toga je jako bitno odabrati prave materijale i na ispravan način iste ugraditi u funkcionalan sistem hidroizolacije kupatila.

Drenažni sistemi

Drenažni slojevi su jako bitan aspekt sistema jer zahvaljujući drenaži produžavamo radni vijek hidroizolacija i popločanja. Drenažni sloj osim što amortizuje pokrete različitih slojeva, dozvoljava deformaciju same podloge bez vidljivih posljedica na popločanju. Takođe, zahvaljujući njemu voda brže i lakše napušta sistem i odlazi do slivnika.

HI platoa oko bazena

Plato oko bazena firma IZONET rješava u sistemu proizvoda više firmi, koje nude različite elemente koji su neophodni da finalni rezultat bude besprekorno izolovan bazen i prostor oko njega, koji pri tome izgleda sjajno.
Proizvodi firmi ETERNO IVICA, ARDEX i L’ALTRA PIETRA, čiji smo zastupnici i uvoznici za Crnu Goru, nude vrhunska rješenja i proizvode u ovom domenu.

HI žardinjera

Pod pojmom žardinjere, u ovom našem tematskom slučaju, podrazumijevamo upuštene dijelove u konstrukciji pojedinog objekta čiji prostor želimo popuniti zemljanim supstratima i ostalim potrebnim slojevima kako bismo u njih zasadili odabrane biljke (u rasponu od cvijeća, trave i grmolikog rastinja pa sve do velikih stabala). Arhitektonsko planiranje čovjekovog prostora za život uz odabir, primjenu i oplemenjivanje čovjekove građevine zelenim rastinjem predstavlja istinske izazove same arhitekture i predstavlja istinske i trajne vrijednosti. Ukoliko je taj naš mali, intimni vrt na terasi ili krovu još pri tome i funkcionalan, bezbjedan i lagan za održavanje, tada možemo biti sigurni da smo na pravom putu.

HI terasa i balkona

Hidroizolacioni sistemi terasa i balkona spadaju u veoma važna hidroizolaciona područja građevine. Terase u konstruktivnom i arhitektonskom smislu u pravilu čine ravni krov objekta ili pojedinog njegovog dijela, a po namjeni uglavnom spadaju u prohodne krovove.